Emporio Armani


Создадена во раните 80-ти од Giorgio Armani, колекцијата на Emporio Armani е наменета за трендовски клиенти кои ја сакаат основата на Armani како бренд.

Создадена како комерцијален дел на Armani,колекцијата на Emporio Armani е презентирана преку основните елементи на Armani кои се ревидираат во модерно преземање на свеж стил, со иновативни и шарени дизајни и се одликуваат со современи линии, форми и материјали.

Очилата на Emporio Armani  се наменети за сите млади, но и повозрасни личности кои што внимаваат на својот изглед и стил и ја одбираат удобноста и едноставноста пред се.

Модерни дизајни со интересни, но не премногу ексцентрични форми се основата на колекцијата на очила Emporio Armani.