Guess


Брендот GUESS е основан во 1981 година од браќата Marcian, кои го напуштија југот на Франција во потрага по американскиот сон. Инспирирани од европско влијание, Marcian го ставија својот иновативен допир во индустријата за облека, редефинирајќи го тексас материјалот.

GUESS е дел од портфолиото на Marcolin од 2013 година. Оптичките рамки и очила за сонце се карактеризираат со современи стилови и трендовски апликации. Колекцијата на очила ги отелотворува основните вредности на брендот, со високо чувство на мода и смели комбинации. 

Класичните GUESS форми се ажурираат со модерен пресврт користејќи смели бои и рефлексивни нијанси на огледало на стаклата за да обезбедат впечатлив стил во текот на секоја сезона. 

Очилата за сонце во популарната форма на авијатичар продолжуваат да бидат белег секоја сезона и се совршен класичен избор и за мажи и за жени. Очилата за сонце и оптичките очила вклучуваат стилови за него и неа, како и варијации достапни за деца и тинејџери. Секој модел на Guess се идентификува со суштината на брендот: авантуристички, смел и самоуверен.